top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıDidem YILDIRIM

Midjourney bir grafik tasarımcı olabilir mi?

Herkese Merhaba...

NFT çılgınlığından sonra Midjourney çılgınlığına hızlı bir geçiş yaptım. Beni hem çok heyecanlandıran hemde çok korkutan bu sistem nedir çok kısa paylaşmak istiyorum.


Midjourney anahtar kelimeler vasıtasıyla görsel (bir sanat eseri demek daha doğru) üretebiliyor. Ve tek bir görsel ile sınırlı kalmayıp istediğiniz sayıda varyasyonları size seçenek olarak sunuyor. Tabi bu görseller üst düzey denilebilecek yetenekte ve benzersiz.

Yapay zeka Midjourney gelecekte hayatımızda önemli bir yer edinmesi bekleniyor ve gün geçtikçe daha popüler hâle geliyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde bir yapay zekâ, aralarında Mustafa Kemal Atatürk’ün de bulunduğu dünya liderlerinin günümüzde ne şekilde göründüğünü bizlere göstermişti. ABD merkezli oyun şirketi Incarnate Games’in başkanı Jason Allen ise Midjourney yoluyla oluşturduğu görsel ile bir yarışmaya bile katıldı ve ödül kazandı. Kısaca işin korkutucu tarafı şu; ressamlar, illustratorler yada sanatçılar dikkat! meslek elden gidebilir.


Ona yapay zeka bir sanatçı şimdilik denilebilir. Ancak beni sevindiren taraf şu oldu; discord sunucusundan oluşturulabilen promptlar ile hayal gücünüzle ve anahtar kelimelerinizle istediğiniz sanat eserlerini yaratmasına yetki verebilirsiniz. Aslında beyin, yetki ve fikir hala bizde.


Benim ilk denemem 'ormanda uyuyan sevimli bir cüce' oldu. Çok başarılı değil çünkü anahtar kelimeleri çok daha fazla detaylandırmam gerekiyordu bunu sadece deneme amaçlı yaptım. Kısaca çok iyi bir prompter olmanız gerekiyor. Ben ilerleyen yıllarda Prompt Yaratıcısı gibi aranılan yeni bir meslek olacağına inanıyorum. Ancak;

a cute dwarf sleping in the forest - Upscaled by @witmatter (fast)


Midjourney iyi bir ressamdı ama bir grafik tasarımcı olabilir miydi? Çok merak edip bir 'mimarlık ofisi için minimal tarzda ve witmatter adına sahip bir logotype tasarla' kelimeleri ile bir prompt daha yayınladım ve sonuc: aşırı sevindim çünkü bir logo tasarlayamadı. Prompt'u (anahtar kelimeler) belki daha detaylı yaparsam tasarlayabilecek bunu daha sonra deneyeceğim. Ancak meslek hala bizde diyebiliriz. Tabi şimdilik! İlerleyen yıllarda benim bilgisayarımı kendi açıp 'bana baksana o logo olmadı ben sana tasarlarım' demez ise..

design a minimal style logotype with the name witmatter for the architecture office - Upscaled by @witmatter

Yeni açtığım ve beynimin döndüğü discord sunucuma beklerim...witmatter#4358

Sevgiler...

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page